Wavepart is in 2011 opgericht door Jeroen Caeyers. Na zijn studie elektrotechniek in Eindhoven begonnen als EMC Engineer bij Philips Semiconductors (NXP). Inmiddels heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in de audiovisuele wereld. Aanvankelijk in broadcast sector met training, installatie en ondersteuning van video servers en videomontage systemen.

Geleidelijk is de focus steeds meer richting Pro AV gegaan. En aangezien de Pro AV en IT wereld steeds meer in elkaar overlopen gaan wij in deze ontwikkeling mee. Een belangrijke stap daarin onze de Cisco CCNA certificering.

Naast consultancy ontwikkelt en geeft Wavepart trainingen op AV en IP gebied. Een compleet trainingsoverzicht (open inschrijving en incompany) vindt U hier. Trainingen op maat, technologie of product gerelateerd, behoren ook tot de mogelijkheden. Wij horen graag uw wensen.

Op dit moment zijn er twee populaire, concurrerende technologieën als het gaat om het video schakelen en transporteren over grotere afstanden: HDBaseT en AV over IP.  Wij bieden trainingen aan van beide technologieën en zijn gecertificeerd door zowel de HDBaseT Alliance als de Software Defined Video over Ethernet Alliance.

Er zal weinig discussie zijn dat er uiteindelijk maar één technologie overblijft: AV over IP. Onze missie is om bedrijven te ondersteunen bij de transitie naar AV over IP.

De naam en het logo van Wavepart

De naam Wavepart is afgeleid van de eigenschap van licht dat zowel een deeltjes als golfkarakter heeft (Wave / Particle). Het logo met de de doorgetrokken en onderbroken strepen refereert aan een beroemd experiment uit de kwantummechanica: het “double slit experiment“.

Voor degene die nooit van dit experiment hebben gehoord is het de moeite waard deze video te bekijken. Om vervolgens door te gaan naar kwantum verstrengeling, door Einstein aangeduid als “Spooky action at a distance”. Wie er nog niet genoeg van heeft raad ik het boek “The Quantum Universe” aan van Brian Cox.