Succesvolle 10 misvattingen mb.t. AV over IP

Op 23 mei jl. heeft de sessie “10 misvattingen m.b.t. AV over IP” plaats gevonden bij NETGEAR Benelux in Zoetermeer. We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend.

De presentatie werd vertoond op een AV over IP / SDVoE Videowall. Zowel tijdens het formele als informele gedeelte is er volop gediscussieerd over de rol van AV over IP binnen de huidige Pro AV omgeving.

Ook interesse om een sessie bij te wonen? Schrijf U nu in voor 4 juli.

De 10 AV over IP misvattingen – Update: eerste sessie vol, tweede gepland

Iedereen die zich bezighoudt met Pro AV en AV over IP toepassingen herkent dit waarschijnlijk wel of heeft het vast wel eens gehoord. AV over IP? Dat is toch pas over 5 jaar?!

De markt is echter nu al volop in beweging. Daarom zullen we tijdens dit NETGEAR / Wavepart event staan we stil bij de top 10 meest gehoorde misvattingen m.b.t. AV over IP.

Sprekers:

  • Jeroen Caeyers – Directeur Wavepart & Trainer AV en 20 jaar ervaring in de AV
  • Eric Lindeman – Sr. Systems Engineer & Trainer NETGEAR Academy en ruim 20 jaar ervaring met netwerken
  • Sergio Mandos – Territory Account Manager NETGEAR


Details:

  • Wanneer – donderdag 23 mei 2019 in de ochtend – VOL!!
  • Wanneer – donderdag 4 juli 2019 in de ochtend – Beschikbaar
  • Waar – NETGEAR Trainingscentrum Zoetermeer
  • Aanmelden en meer info

Pro audio video networking webinar

Om breder te informeren heeft NETGEAR Benelux een serie Webinars ontwikkeld. Hierin zitten o.a. productintroducties, product updates en achtergronden. Op woensdag 1 mei 2019 om 16:00 uur wordt i.s.m. Wavepart het onderwerp: ‘Achtergrond: Pro Audio Video Networking’ behandeld.

In dit webinar willen we graag een overzicht presenteren van de AVoIP oplossingen met de verschillen. Aan het einde presenteren we een overzicht van deze trainingen met de onderwerpen welke hierin behandeld worden.

Op woensdag 15 mei 2019 om 16:00 uur zullen we dit webinar herhalen.

De duur van dit webinar is ongeveer 30 minuten en we sluiten af met een Q&A sessie. Voor meer informatie en aanmelden klikt u hier.

Praktijkdagen “IP en WiFi” & “AV over IP”

Naar aanleiding van onze “IP en WiFi” en “AV over IP” theorie trainingen is er vraag ontstaan naar trainingen waar het geleerde in praktijk kan worden gebracht. De ervaring leert dat de theorie ook beter blijft hangen na praktijkervaring.

De “IP en WiFi”- Praktijkdag” en “AV over IP – Praktijkdag” wordt georganiseerd in samenwerking met NETGEAR. Voor IT-ers die al een gedegen kennis van IP communicatie hebben kan met name de
AV over IP – Praktijkdag” interessant zijn. Uiteraard is het voor hen niet nodig de AV over IP” theorie training te volgen.

Audinate voegt video toe aan Dante platform

Voor iedereen die nog twijfels had of de “AV over IP” markt zou exploderen in 2019 kunnen we melden dat Audinate video toegevoegt aan het populaire Dante audio platform. Het gaat om de populaire JPEG2000 codec.

De JPEG2000 codec wordt door veel fabrikanten toegepast. Deze codec is de gulden middenweg als het gaat om kwaliteit en latency. Meer weten of de verschillende codecs? Volg onze AV over IP trainingen.

 

ZeeVee HDMI module voor NETGEAR switch

ZeeVee heeft op de ISE 2019 een HDMI kaart geïntroduceerd voor de NETGEAR M4300-96X modulaire netwerk switch. Deze kaart heeft maar liefst 4 SDVoE / Semtech encoder chips aan boord voor ongecomprimeerd video over een 10Gbit netwerk. Erg handig als de HDMI bronnen dicht bij de netwerk switch staan.

Het is een interessante ontwikkeling dat een derde partij een module maakt voor een NETGEAR switch. De verwachting is dat andere SDVoE fabrikanten het voorbeeld van ZeeVee zullen volgen.

HDMI 2.1 Ultra High Speed kabel

Bent u al op de hoogte van de nieuwe HDMI 2.1 standaard? Het lijkt een kleine stap van HDMI 2.0 naar 2.1, maar niets is minder waar. Het is een reuze stap, de manier waarop de data over de kabel wordt gestuurd is helemaal omgegooid. Vergeet TMDS en separate clock, denk packets en embedded clock!

De snelheid is opgevoerd tot een waanzinnige 48Gibabit per seconde voor resoluties tot 10K. Hiermee is de achterstand t.o.v. displayport in één keer ingehaald. Het is nog even wachten op de apparatuur maar de eerste kabels zijn al gesignaleerd. Zie dit artikel op hardware.info over een nieuwe Ultra High Speed Club3D kabel.

Meer weten over HDMI? Bekijk de informatie over onze HDMI techniek en troubleshooting training.

Samenwerking NETGEAR uitgebreid

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat de samenwerking tussen Wavepart en NETGEAR is uitgebreid. Zie ook het NETGEAR bericht. NETGEAR richt zich actief op de AV markt met snelle maar betaalbare switches die uitstekend toepasbaar zijn voor AV. NETGEAR onderkent het belang van trainingen, door onze samenwerking bundelen we onze kennis van de AV en IT wereld ten dienste van de klant.

Voor begin 2019 staan de volgende training op het programma die plaats zullen vinden bij NETGEAR in Zoetermeer:

AV over IP in één dag: dinsdag 15-1-2019 – VOL
Introductie AV Systemen: dinsdag 29-1-2019
Introductie IP en WiFi Techniek: dinsdag 12-2-2019
AV over IP voor technici: dinsdag 26-2-2019
AV over IP in één dag: dinsdag 19-3-2019
HDMI Techniek en Troubleshooting: dinsdag 2-4-2019

Klik hier voor een overzicht van alle trainingen of meldt u meteen aan.