Certificering HDMI 2.1 kabels aangekondigd

HDMI 2.0 begint nog maar net ingeburgerd te raken, maar er zijn al nieuwe ontwikkelingen op HDMI 2.1 gebied: een certificeringsprogramma voor kabels.

HDMI 2.0 heeft een maximale datarate van 18Gbps waarmee een 4K resolutie bij 60fps mogelijk is. HDMI 2.1 klinkt als een kleine upgrade, maar niet is minder waar. HDMI 2.1 vervangt TMDS door Fixed Rate Link (FRL), maar blijft overigens backwards compatible. FRL is een compleet nieuwe manier van datatransport over de HDMI kabel gebaseerd op packets.

Met FRL is bij HDMI 2.1 een datarate van maar liefst 48Gbps mogelijk. Vertaald naar resolutie: 10K bij 120fps! Uiteraard stelt dit hogere eisen aan de kabels, vandaar het nieuwe “Ultra High Speed Cable”
certificeringsprogramma.

NETGEAR Webinar: IGMP Plus en PTP

Ruim drie jaar geleden is NETGEAR begonnen met het sterk vereenvoudigen van AV-configuraties en implementaties. Met de komst van firmware v12.0.8. en hoger Introduceren we ondersteuning voor PTP en Intelligent IGMP Plus een Plug&Play oplossing voor switch omgevingen, waar je normaal IGMP-Routing zou moeten configureren.

Ben je betrokken bij de verkoop, advisering en installatie van Managed Switch oplossingen of ben je nieuwsgierig naar dit onderwerp, dan nodigen we je graag uit voor dit webinar.

De webinars vinden plaatst op maandag 25 november om 16:00 uur en woensdag 4 december om 16:00 uur.

Semtech kondigt nieuwe SDVoE chipset aan

Het bedrijf Semtech, maker van de de SDVoE chipset, heeft een nieuwe versie hiervan aangekondigd.

De belangrijkste toevoegingen zijn:

  • Kostenbesparing – er is geen dure programmeerbare FPGA chip meer nodig
  • Lager stroomverbruik – doordat er geen FPGA chip meer nodig is, is het stroomverbruik met een factor 2 tot 3 teruggebracht
  • Transceiver functionaliteit – het is nu mogelijk om met één enkele chip te zenden en te ontvangen, tegelijkertijd

Meer informatie in dit persbericht.