Met de training “IP Essentials” als voorkennis of basis IP kennis, kunnen we aan de slag met AV over IP. We beginnen met korte herhaling van de IP communicatie theorie. Dan gaan we kijken naar AV over IP toepassingen. Want wanneer is het zinvol om te kiezen voor AV over IP?

Deze training is niet gericht op één specifieke AV over IP technologie. Drie belangrijke technologieën in de Pro AV wereld worden allemaal kort behandeld: SDVoE, JPEG2000 en H.264 /265. De werking en voor- en nadelen.

Wie zich al eens heeft verdiept in de materie is vast de volgende begrippen tegengekomen: Latency, Multicast, IGMP Snooping, IGMP Querier en Jumbo Frames. In deze training worden deze uitgelegd.

Een AV over IP oplossing met een enkele switch in een geïsoleerde omgeving is relatief eenvoudig. Het wordt wat lastiger als er meerdere switches worden gebruikt en als er een koppeling is met een bestaand netwerk, evt. met VLANs. Dit wordt gesproken bij system design.

Vaak bevat een AV over IP design ook glasvezel. De belangrijkste begrippen op dit gebied worden uitgelegd.

Onderwerpen:
AV over IP toepassingen, Multicast, IGMP Snooping, Jumbo frames, Bandbreedte, Compressie, Latency, Glasvezel techniek, System design, Netwerk switch, SDVoE, JPEG2000, H.264

Voorkennis:
Training “IP Essentials” of basiskennis IP communicatie
Duur:
1 dag (10:00 tot ± 16:00 uur)
Locatie:
NETGEAR Benelux Zoetermeer of incompany
Kosten:
€ 495 ex. BTW per persoon, incompany training op aanvraag
Certificaat:
Certificaat van deelname als pdf
Vervolg:
Training “AV over IP Hands-on
Bijzonderheden:
Laptop meenemen

Terug naar trainingsoverzicht

Compleet trainingsoverzicht in pdf

Aanmelden