De IT wereld rukt steeds verder op. We zullen deze transitie moeten omarmen om te overleven. Maar dit is geen straf! IP techniek biedt juist heel veel kansen maar het is zaak om er vertrouwd mee te raken.

In deze training gaan we uitgebreid kijken naar IP communicatie. We beginnen met de normale (slakken)post als kapstok om IP en MAC adressen uit te leggen. Maar we gaan al snel door naar de uitleg van o.a.  hosts, switchers, routers, subnetmaskers en Network Address Translation (NAT).

Ook de verschillende manieren waarop IP adressen kunnen worden toegekend komen aan bod. We besluiten met een uitleg van de techniek achter WiFi.

Gedurende de training zijn er allerlei kleine opdrachten die met de eigen laptop kunnen worden uitgevoerd. Dit versterkt het begrip en zorgt voor een aangename dynamiek in het leerproces.

Er is voor deze training geen voorkennis vereist. Ook voor mensen met enige IP ervaring kan deze training nuttig zijn. Door de logische opbouw wordt duidelijk hoe zaken met elkaar samenhangen.

Onderwerpen:
IP Adres, Mac adres, Ethernet Frame, OUI, Subnetting, VLAN, Router, Switch, Default gateway, DNS, DHCP, APIPA, TCP, UDP, LAN, WAN, Port Multiplexing, NAT, MIMO, WiFi spectrum

Voorkennis:
Geen
Duur:
1 dag (10:00 tot ± 16:00 uur)
Locatie:
NETGEAR Benelux Zoetermeer of incompany
Kosten:
€ 495 ex. BTW per persoon, incompany training op aanvraag
Certificaat:
Certificaat van deelname als pdf
Vervolg:
Training “IP Hands-on”, “AV over IP
Bijzonderheden:
Laptop meenemen

Terug naar trainingsoverzicht

Compleet trainingsoverzicht in pdf

Aanmelden