Er heeft een ware revolutie plaatsgevonden in de AV wereld. Van analoge film, mechanische televisie (op basis van een Nipkow schijf), beeldbuis, LCD, OLED naar MicroLED. Het verleden is belangrijk om het heden beter te begrijpen. Neem een techniek als interlacing, ontstaan bij de ontwikkeling van de beeldbuis TV maar nog steeds in gebruik. In deze training beginnen we in het verleden en werken we ons naar het heden.

Naast de verschillende display technieken en de opbouw van video signalen worden de verschillende videoformaten van vandaag behandeld. Het meest gebruikte formaat is HDMI. HDMI is ontwikkeld voor consumenten maar wordt inmiddels veel in de professionele AV wereld gebruikt. Maar er zijn meer videoformaten.

Aan het einde van de training komen enkele pro AV toepassingen aan bod zoals verdelers, extenders, switchers, scalers en AV over IP.

Het gaat bij deze training minder om diepgang en meer om een zo breed mogelijk overzicht te geven van de huidige AV landschap. De theorie wordt afgewisseld met enkele live demonstraties.

Onderwerpen:
Ontstaan en werking van de TV, Synchronisatie, Resolutie, HD, 4K, Interlacing, Digitale techniek, HDMI, DisplayPort, USB-C, HDBaseT , AV over IP, Verdelers, Extenders, Switchers, Scalers

Voorkennis:
Geen
Duur:
1 dag (10:00 tot ± 16:00 uur)
Locatie:
Incompany
Kosten:
Op aanvraag
Certificaat:
Certificaat van deelname als pdf
Vervolg:
Training “IP Essentials”, “HDMI / HDBaseT
Bijzonderheden:
Geen

Terug naar trainingsoverzicht

Compleet trainingsoverzicht in pdf

Aanmelden